Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z jagodami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
ok. 50 minut
Owoce rozmrozić i przełożyć do rondla, postawić na słabym ogniu. Kiedy woda odparuje, dosypać cukier, gotować dalej, aż do zgęstnienia. Owoce należy nieustannie mieszać, bo lubią się przypalać. Gotowy dżem odstawić do ostygnięcia.
Jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka zmiksować z mlekiem, wodą, mąką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem, wymieszać z białkami. Z ciasta smażyć złociste naleśniki na rozgrzanym oleju.
Gotowe placki układać jeden na drugim, przekładając je przygotowanym wcześniej dżemem jagodowym. Dzieci lubią słodkie, więc można każdą warstwę posypać cukrem pudrem, a górę oprószyć obficiej. Jeśli puder się zbrylił, przesiać przez sitko.Źródło: Twoje Imperium