Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z kaszą gryczaną i fetą

Naleśniki z kaszą gryczaną i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 175

Dodano:

Odsłon: 20146

Smacznie i zdrowo

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu.

  2. Kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Solimy delikatnie lub w ogóle. Po ugotowaniu chłodzimy.

  3. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na mocno złoty kolor na oliwce z oliwek.

  4. Kaszę gryczaną, cebulę ser typu feta łączymy w całość, tak aby ser był rozprowadzony równomiernie. Doprawiamy pieprzem.

  5. Podgrzewamy w piekarniku.

  6. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi. Opcja: naleśniki można podać z sosem pieczarkowym, ale wtedy należy zastosować orzeźwiającą sałatkę np z papryki, pomidorów i ogórka z dobrym sosem winegret.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Hurragan76 06 sierpnia 2011 Bardzo ciekawy pomysł ...aż zgłodniałem

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Homer 07 kwietnia 2010 alicho, może byc ciekawie z boczkiem ;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicho05 05 kwietnia 2010 Robiłam takie naleśniki ze zwykłym białym serem i kaszą dodając przysmażony wędzony boczek z cebulką przyprawiony dość pikantnie. Z takiego farszu mogą być i pierogi.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Homer 18 marca 2010 Interesujące i do podobania się :). Kombinacja smaków. Przepis powstał na bazie braków w lodówce :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 11 marca 2010 Interesujące :) Raz jadłam pierogi z kaszą i twarogiem i smakowało mi; tu jest pyszna feta, więc myślę, że tym bardziej przypadłoby mi to danie do gustu :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń