Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z malinami"
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj szczyptę soli. Wbij jajka. Dolej mleko oraz wodę. zmiksuj na gładkie ciasto. Przykryj je i odstaw na około 20 minut.
W tym czasie maliny przebierz, krótko opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Kilka malin odłóż do dekoracji, a resztę owoców wymieszaj z cukrem oraz sokiem i skórką z cytryny. Rozgnieć je widelcem albo krótko zmiksuj. Mocno podgrzej. Gorący mus wymieszaj z alkoholem.
Rozgrzej dużą patelnię. Cienko smaruj ją olejem. Wylewaj niewielkie porcje ciasta. Równomiernie je rozprowadzaj po całej powierzchni patelni i smaż cienkie naleśniki. Gotowe placki posmaruj musem malinowym. Złóż w rożki. Przed podaniem udekoruj odłożonymi malinami i ew. listkami melisy.Źródło: Naj