Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z mięsnym farszem

Naleśniki z mięsnym farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1021

Dodano:

Odsłon: 5798

Te naleśniki muszę robić bardzo często bo mój mąż je uwielbia

Składniki

  • Pieczarki
  • Wędlina lub boczek
  • ser żółty
  • tłuszcz do smażenia
  • przyprawy
  • naleśniki
  • ketchup do polania
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki wg własnego przepisu.
    Nie podaję mojego bo składniki daje zawsze "na oko".

  2. Pieczarki umyć i pokroić na małe kawałki. Podsmażyć na masełku ( przyprawić).
    Zdjąć z patelni.

  3. Na tej samej patelni podsmażyć wędlinę ( boczek jak kto woli).

  4. Wrzucić pieczarki do wędlin. Wymieszać.

  5. Farsz nakładać na naleśnik.Na to starty ser.

  6. Złożyć na pół.....i jeszcze raz na pół.

  7. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Można posypać serem gdy kończy się smażyć.

    Można polać ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

galica13 22 października 2013 Fajny przepis. Dzisiaj robię na prośbę syna naleśniki. Część zrobię wg tego przepisu. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń