Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z nadzieniem kapuściano -paprykowym

Naleśniki z nadzieniem kapuściano -paprykowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13737

Dodano:

Odsłon: 10104

Smaczne naleśniki z nietypowym nadzieniem.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie naleśników:

    Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni i układać jeden na drugim. Wykonanie nadzienia: Kapustę pokroić w ćwiartki włożyć do garnka z wrzącym mlekiem. Dodać umyte i wyczyszczone z nasion papryki, również grubo pokrojone. Posolić, ugotować do miękkości aż do odparowania mleka. Następnie warzywa ostudzić na sicie i rozdrobnić blenderem. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu złociście, po czym wymieszać z rozdrobnionymi warzywami. Doprawić do smaku, nadziewać naleśniki, składać na pół i obrumienić lekko na patelni. Podawać do czerwonego barszczu, lub jako drugie danie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń