Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalesniki z nadziniem szpinakowo-pieczarkowym z sosem czosnkowym
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 214
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1702
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 559
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 214
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1702
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 559
Składniki
Ciasto nalesnikowe wedlug wlasnego przepisu. Osobiscie robie ciasto z nastepujacych skladnikow: 1szlanka maki, 1 jajko, 1 szklanka mleka, woda gazowana zeby bylo puszyste, sol. Smazymy nalesnik.
Nadzienie szpinakowe. Na rozgrzany olej dodajemy posiekana mala cebule, z posiekanym czosnkiem. Do zeszklonej cebulki dodajemy opakowanie szpinaku. Gdy masa bedzie kremowa dodajemy pol opakowania naturalnego jogurtu. Odstawiamy do wystygniecia. Nadziewamy nalesniki i skladamy wedlug uznania. Obsmazamy poraz kolejne na patelni do chrupkosci. Podajemy z sosem czosnkowym