Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z pieczarkami i brokułami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Wlej mleko i roztrzepane jajka. Masę wymieszaj ze szczyptą soli i łyżką oleju, po czym usmaż naleśniki.
Brokuły umyj, podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo.
Boczek pokrój w kostkę, a oczyszczone pieczarki w plastry. Podsmaż na oleju. Gdy przestygną, odłóż odrobinę do dekoracji, a resztę wymieszaj z brokułami i serkiem jogurtowym.
Powstałą masą posmaruj naleśniki. Zwiń je w trójkąty i podawaj podsmażone na złoto.Źródło: Kurier TV