Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z pieczarkami w śmietanie"
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2861
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2778
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 583
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2861
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2778
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 583
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Pieczarki oczyść, większe sztuki pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć grzyby. Smaż je 5 minut, ciągle mieszając. Potem podlej bulionem i śmietaną. Dosyp sos pieczeniowy. Gotuj dalej 2 minuty.
Pod koniec przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Natkę opłucz, osusz, posiekaj.
Dużą patelnię mocno rozgrzej. Cienko smaruj ją pozostałym olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki. Każdy placek posmaruj sosem śmietanowym z pieczarkami. Złóż, formując rożki. Przed podaniem posyp słodką papryką i posiekaną natką.
ok. 25 min, 1 porcja zawiera ok. 330 kcal, ok. 2,10 zł za porcjęŹródło: Tina