Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z polędwicą"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 307
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 591
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 307
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 591
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Dodaj mleko, jajka, oraz po szczypcie soli i cukru, wymieszaj. Masło rozpuść, przestudź. Dodaj do ciasta. Odstaw na godzinę.
Kolorowe papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w paseczki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć paprykę, obsmaż. Oprósz solą. Dodaj oczyszczone i posiekane chili. Chwilę razem ogrzewaj. Na koniec na patelnię wsyp 2 łyżki posiekanej natki.
Rozgrzej drugą patelnię, posmaruj ją cienką warstwą oleju. Partiami wlewaj ciasto i smaż cienkie chrupiące naleśniki. Napełnij je paprykowym nadzieniem, złóż w trójkąciki.
Polędwiczkę opłucz, oprósz kolorowym pieprzem, obsmaż na łyżce oleju. Przełóż do piekarnika, piecz 15 min w 160 st., posól. Zagotuj 200 ml bulionu z octem. Dodaj miód i koncentrat.
Gotuj 5 min, dopraw solą i pieprzem. Mięso pokrój, polej sosem. Podawaj z naleśnikami.
czas ok. 70 min; porcja – 690 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety