Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z pomidorami, ze szpinakiem i z serem"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka odrobinę posól i ubij je mikserem na sztywną pianę. W misce wymieszaj mąkę, mleko, wodę i żółtka. Dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj ciasto. Posól.
Smaż naleśniki z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Podduś szpinak na maśle. Pomidory umyj, pokrój w kostkę, wymieszaj z wystudzonym szpinakiem i szklanką startego sera. Rozłóż równo nadzienie na naleśnikach i zroluj je.
Wyłóż dużą formę papierem do pieczenia. Ułóż na niej naleśniki jeden obok drugiego. Posyp po wierzchu pozostałym serem. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i włóż do niego naleśniki. Piecz 8-10 minut, aby ser się rozpuścił i zrumienił.
Czas przygotowania: 10 szt., ok. 60 minut, 140 kcal/szt. , koszt: ok. 2 zł/szt.Źródło: Olivia