Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z porem, piczarkami i fetą

Przepis dnia 2010-11-28
Naleśniki z porem, piczarkami i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 175

Dodano:

Odsłon: 12861

Znakomite połączenie smaków

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto z podanych składników wyrabiamy na jednolitą "lejącą" masę. Można oczywiście modyfikować poszczególne składniki wg własnego uznania. Pieczemy naleśniki dodając co jakiś czas odrobinę oliwy na patelnię.

  2. Pory (części białe i część zielonych liści) dokładnie płuczemy i cienko siekamy.

  3. Pieczarki obieramy i drobno siekamy (siekamy ćwiartki pieczarek)

  4. Pomidory parzymy i obieramy ze skóry. Siekamy w 0,5cm kostkę

  5. Na rozgrzaną oliwę (łyżka) wrzucamy pory i pieczarki i dusimy ok. 3 min.

  6. Dodajemy pomidory i dusimy jeszcze ok 2 min.

  7. Dodajemy kolendrę i doprawiamy pieprzem

  8. Kiedy farsz nam przestygnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę fetę.

  9. Jeśli potrzeba doprawiamy solą

  10. Naleśniki wypełniamy farszem i zawijamy jak krokiety.

  11. Podgrzewamy w piekarniku w temp. 120-140''''''''C przez 10min (tak aby nadal były miękkie)

  12. Zajadamy :) SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 24 czerwca 2011 To dla mnie coś innego,ale wygląda wspaniale.Na pewno wypróbuję - do ulubionych.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 09 stycznia 2011 Zrobiłam, wyszły świetne. Dzięki za przepis!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justi_117 29 listopada 2010 kuchcik2 w p-cie 4 jest napisane "Pomidory parzymy i obieramy ze skóry"

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 28 listopada 2010 A czy z pomidorów dodajesz tylko miąższ pomidorowy, czy tak jak leci-ze skórką i pestkami?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hela43 27 listopada 2010 Smakowicie wyglądają i też takie są zapewne .Nie długo zrobię a narazie do ulubionych .Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Homer 21 listopada 2010 cieszę się, że przepis przypadł do gustu :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 20 listopada 2010 Bardzo fajny przepis :) Na pewno wykorzystam! Pozdrawiam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń