Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z ruskim farszem

Przepis dnia 2017-05-06
Naleśniki z ruskim farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 395 Ocena: 6016

Dodano:

Odsłon: 6096

To taka szybsza wersja pierogów:). Obiad za przysłowiowy grosik, który zasmakuje każdemu. Można pominąć boczek i jedynie posypać nim gotowe naleśniki wypełnione farszem, lecz ja zdecydowanie polecam moją wersję:).

Składniki

  • Naleśniki:
  • 3 szklanki mąki
  • 5 jajek L
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • 2 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ...
  • Farsz:
  • 500g ziemniaków
  • 500g twarogu półtłustego
  • 200g boczku
  • 3 cebule
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy ze sobą. Smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni teflonowej, bez oleju.

  2. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Cebulę i boczek kroimy. Na suchej patelni podsmażamy boczek a kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodajemy cebulę. Smażymy do miękkości, co jakiś czas podlewając wodą. Ziemniaki rozgniatamy razem z twarogiem, dodajemy cebulę, boczek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

  3. Naleśniki napełniamy gotowym farszem. Przed podaniem możemy zapiec w piekarniku z serem lub podgrzać na suchej patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 03 maja 2017 Nigdy jeszcze nie jadłam naleśników w tej wersji. Muszę wypróbować :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń