Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam klasykę kuchni polskiej, naleśniki na słodko z serem białym.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35947
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 322
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35947
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 322
Składniki
Ciasto na placki: Składniki: Jajo kurze 3 szt. mąka 2 szklanki 1 szklanka mleka 1 szklanka ciepłej wody przegotowanej 4 łyżki oleju szczypta soli wykonanie ciasta: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować, odstawiamy ciasto na 30 minut, niech odpocznie. Placki na naleśniki smażymy na posmarowanej pędzlem z olejem gorącej patelni.
Farsz: Składniki: Cukier wanilinowy ( 1 duże opakowanie ) 30 dkg twarogu 2-3 łyżki śmietany Wykonanie farszu: Ucieramy twaróg z cukrem wanilinowym oraz śmietaną.
Wykonanie naleśników: Masę twarogową nakładamy na placki naleśnikowe i zawijamy. Zawinięte naleśniki podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.