Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wszystkim znane naleśniki z serem oblane śmietaną z dodatkiem sezonowych owoców.
...ale pyszny.
Odsłon: 666
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 120
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
...ale pyszny.
Odsłon: 666
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 120
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, mleko, wodę, cukier, jajko, olej oraz szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odstawiamy ciasto na 10 min. Na patelnie dodajemy łyżeczkę oleju rozgrzewamy. Nalewamy z głębokiej łyżki rozprowadzając ruchem kolistym ciasto na patelni. Kiedy zacznie się ścinać przekładamy naleśnika. Kolejne naleśniki smażymy już bez oleju.
Przygotowanie masy serowej. Do miski przekładamy ser, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy śmietanę oraz oba cukru, wszystko razem mieszamy. W róg każdego naleśnika nakładamy po 1,5 łyżki masy serowej i składamy w trójkąt. Następnie naleśniki zapiekamy w piekarniku 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy ze śmietaną oraz sezonowymi owocami.