Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z serem i porzeczkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Przygotuj ciasto naleśnikowe: mleko zmiksuj z jajkami oraz mąką. Ciasto odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut, aby spęczniało.
Rozgrzaną patelnię smaruj cienko olejem. Wylewaj małe porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron. Zsuwaj na odwrócony do góry dnem talerz. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Porzeczki przebierz, opłucz, osusz. Trochę zostaw do dekoracji, resztę oderwij od gałązek i lekko rozgnieć widelcem. Twarożek utrzyj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Wymieszaj z porzeczkami. Naleśniki posmaruj nadzieniem. Zwiń. Udekoruj odłożonymi porzeczkami.Źródło: Tina