Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna kolacja, bogata w białko. Naleśnik z twarogiem ale nie na słodko lecz pikantnie, do tego świeże zioła, żeby się dobrze trawiło wieczorkiem kiedy się położymy do łóżek :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1755
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 226
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1755
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 226
Składniki
Naleśniki: wszystkie składniki połączyć, mąki dodać tyle żeby ciasto miało gęstą, lejącą konsystencje. do ciasta można dodać trochę przyprawy curry. Usmażyć na gorącym oleju, możliwie cienkie naleśniki.
Farsz: zioła i cebulkę pokroić drobno, dodać do twarogu, zagnieść razem z papryką, posolić, popieprzyć.
Połowę naleśnika smarować farszem, i składać w trójkąty.
Ponownie rozgrzać patelnie i na oleju podsmażać poskładane naleśniki z dwóch stron, żeby miały "chrupiącą skórkę".
Podawać na ciepło, świetnie smakują ze świeżymi pomidorami :)