Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z wędzonym łososiem i koperkiem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34448
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34448
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Gałązki koperku opłucz, osusz, porwij na drobne kawałeczki. Mocno rozgrzej patelnię. Smaruj ją cienko olejem, wylewaj porcje ciasta i smaż rumiane naleśniki. Gotowe placki zsuwaj na talerz odwrócony do góry dnem.
Twarożek wymieszaj ze śmietaną, startym chrzanem i koperkiem. Przypraw solą oraz sokiem z cytryny. Naleśniki posmaruj przygotowaną masą serową. Obłóż plasterkami wędzonego łososia. Złóż, formując rożki.
ok. 20 min. 1 porcja zawiera ok. 350 kcal. Ok. 3,20 zł za porcjęŹródło: Tina