Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki zapiekane

Naleśniki zapiekane

Autor: monialubi

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 1533

Dodano: 12.11.2016

Odsłon: 791

Zazwyczaj gdy zostanie mi trochę maleśników, robię z nich krokiety. Tym razem wykorzystałam banany i krem migdałowy, całość przykryłam serową pierzynką i powstał deser, a może podwieczorek.... Posypane cukrem pudrem lub polane sosem waniliowym smakują wybornie. :)

Składniki

  • 8-10 naleśników
  • 2 banany
  • 2 łyżki kremu migdałowego lub orzechowego
  • 2 łyżki siekanych migdałów lub orzechów laskowych
  • 250 g mascarpone
  • 1 jajko (M)
  • 1 łyżka cukru pudru
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Żaroodporną formę wysmarować masłem.

  2. Banany obrać i rozgnieść widelcem. Połączyć z kremem migdałowym i migdałami.

  3. Mascarpone wymieszać z jajkiem i cukrem pudrem.

  4. Naleśniki posmarować masą bananowo-migdałową, zwinąć w rulon i pokroić na 3-4 kawałki. Poukładać w formie. Na wierzchu rozsmarować mascarpone.
    Piec 40 minut. Podawać gorące z sosem waniliowym lub cukrem pudrem.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń