Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki zapiekane

Naleśniki zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 924

Dodano:

Odsłon: 17148

Bardzo sycące, doskonałe na obiad :) Z porcji wychodzi ok. 12 naleśników.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makę, jajko, mleko, sól, wymieszać, dodać tyle wody, by wyszło odpowiedniej gęstości ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki.

  2. Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w kostkę, razem podsmażyć na margarynie, później dodać pieczarki, razem przysmażyć. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, groszek konserwowy, przyprawić wegetą. Dolać śmietanę kremówkę, gotować jeszcze razem przez chwilę.

  3. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Na naleśniki nakładać porcję farszu i zwijać. Naleśniki ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Odrobinę farszu zostawić by, delikatnie wysmarować wierzch naleśników (mniej wysychają przy pieczeniu). Posypać startym żółtym serem, zapiekać ok.20-25min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń