Do góry

Przekąski Przepis na:

Nalesniki zapiekane z farszem grzybowo-kapuscianym.

Nalesniki zapiekane z farszem grzybowo-kapuscianym.

Autor: moniia

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 460

Dodano: 26.12.2015

Odsłon: 7489

Nie tylko na świąteczne dni ale i doskonałe na spotkania rodzinne.A ja że została mi kapusta z grzybami wymyśliłam naleśniki:)oto efekt.

Składniki

  • kiszona kapusta 40dag
  • grzyby suszone 20 dag
  • cebula
  • 2 jajka
  • mąka mleko
  • sól,pieprz,wegeta
  • olej z dodatkiem bazyli
  • maggi
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy z grzybami(suszone namaczamy na godzinę przed gotowaniem)na sam koniec gdy wszystko będzie już miękkie dodajemy pokrojona cebulę.Chwile jeszcze gotujemy odcedzamy doprawiamy do smaku solą,pieprzem wegetą.Robimy ciasto naleśnikowe solimy je,pieczemy naleśniki(10-12 sztuk).Nakładamy nasz farsz na naleśniki zwijamy i wkładamy do formy żaroodpornej.
    Polewamy je olejem z dodatkiem bazylii ja jeszcze trochę je pomagowałam i posypałam wegetką.Zapiekamy w piekarniku w 200st C około10-15 min.

  2. Można podawać na gorąco i zimno lub z barszczem.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada 30 grudnia 2015 Wartałoby jeszcze troche dołożyc pracy i opanierowac te naleśniczki... Wtedy mielibyśmy do barszczu pyszne krokiety... Odpowiedzi: 1 ▼

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 26 grudnia 2015 Pyszności! Świetna alternatywa dla świątecznych pierogów :) Odpowiedzi: 1 ▼

27 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń