Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki zapiekane z powidłami śliwkowymi

Naleśniki zapiekane z powidłami śliwkowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 58

Dodano:

Odsłon: 1641

Idealne na obiad dla małych i dużych smakoszy.

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • 1/2 słoiczka powideł śliwkowych
  • 100 gram masła
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do letniego mleka dodajemy jajko, cukier oraz sól. Mieszamy. Stopniowo przesiewamy mąkę. Dokładnie łączymy wszystkie składniki, aby ciasto było jednolite. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy cienkie naleśniki.

  2. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję powideł śliwkowych. Naleśniki składamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Układamy naleśniki i zapiekamy około 3 minuty z każdej strony.

  3. Gotowe naleśniki układamy na talerzu i posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń