Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki zapiekane ze szpinakiem"
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1126
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1126
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Składniki
Ciasto: zmiksuj na gładką masę podane . Odstaw ciasto na pół godziny i usmaż cieniutkie naleśniki.
Farsz: rozmrożony szpinak podsmaż na maśle. Wlej śmietanę, podgrzej. Przypraw farsz do smaku. Posmaruj naleśniki.
Sos: stop masło, wsyp mąkę i rozprowadź mlekiem. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Sosem polej naleśniki.
Zapiekaj około 25 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Michalina Kanafek z Wisły Wielkiej</strong>Źródło: Bella Relaks