Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki ze szpinakiem"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 106
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 766
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 857
Polecam.
Odsłon: 607
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 106
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 766
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 857
Polecam.
Odsłon: 607
Składniki
Mąkę wymieszaj z jajkami. Wlej mleko i stopione masło. Dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej trochę oleju i usmaż 12 naleśników. Szalotkę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj wino i szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Zagotuj.
Szpinak odciśnij i wymieszaj z serem. Naleśniki posmaruj masą i zwiń. Następnie posyp serem i podawaj. Możesz je dodatkowo zapiec. Naleśniki wyłóż na żaroodporne talerzyki, polej śmietaną i posyp startym parmezanem. Zapiekaj w 200° C przez 8 minut. Taką wersję podawaj z sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo