Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem

Przepis dnia 2010-08-06
Naleśniki ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 473

Dodano:

Odsłon: 41164

Smaczne , tanie i bardzo sycące.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1 1/2 szklanki mąki przesiać do wysokiego naczynia,dodać 3 jajka, szczyptę soli, 1 szklankę mleka ,wodę mineralną i oliwę.Wymieszać wszystko trzepaczką lub zmiksować. Odstawić na pół godziny.

  2. Średnią patelnię lekko natłuścić olejem.Na rozgrzaną patelnię wylewać niewielką ilość ciasta naleśnikowego , rozprowadzić równomiernie na patelni i smażyć na małym ogniu.

  3. Szpinak umyć , sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i posiekać lub zemleć. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc . Połączyć ze szpinakiem , dolać 1/2 szklanki mleka,dodać posiekany czosnek sól i pieprz do smaku. Chwilę poddusić.

  4. Na upieczone naleśniki nałożyć nadzienie i zawinąć w rulon .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tusiek83 11 stycznia 2012 ja bardzo lubie ten przepis tylko z dodatkiem fety

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Groszek 20 września 2010 ja dodaje styraty ser żółtyi lub fete lub gorgonzole i wegete:) wygladaja apetycznie.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Fiffonka 06 sierpnia 2010 dlaczego moje naleśniki nigdy tak ładnie nie wyglądają?:( koniecznie muszę zrobić wg Twojego przepisu

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kookie 03 sierpnia 2010 O uwielbiam szpinak i takie naleśniki :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 03 sierpnia 2010 tez takie robie tylko dodaje utarty ser zolty i wiecej czosnku bo lubimy, ale Twoje wygladaja baaardzo apetycznie, sa pieknie usmazone! pozdrawiam

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń