Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1075
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 151
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1075
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 151
Składniki
ze szklanki mąki, 0.5 szklanki mleka, wody i jajka robimy cisto na naleśniki i smażymy na patelni standardowo (ciasto doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem) Musi mieć konsystencję gęstej śmietany.
Patelnię rozgrzewamy, wyciskamy czosnek, kiedy się zeszkli dodajemy szpinak (może być mrożony) Kiedy szpinak się rozmrozi a woda odparuje, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i mieszamy aż powstanie jednolita masa. Doprawiamy do smaku (pieprz, sól, czosnek sypki) Farszem smarujemy naleśniki, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym
w rondelku roztapiamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, kiedy cebula się zeszkli, dodajemy 1 łyżeczkę mąki i robimy zasmażkę. wlewamy szklankę mleka i mieszamy tak długo, aż masa zgęstnieje (to troszkę potrwa, aż mleko się zagotuje) doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Naszą beszamelową masą zalewamy naleśniki i przykrywamy serem zółtym. Wkładamy do piekarnika (180 stopni) i pieczemy tak długo, aż ser się roztopi
smacznego!!!