Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe miseczki"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36006
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 165
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 300
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36006
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 165
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 300
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Składniki
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 400 kcal, cena 2,30 zł.
Mleko rozmieszaj z jajkiem, szczyptą soli i cukru oraz mąką. Dodaj 2 dag rozpuszczonego masła. Odstaw na 20 minut. Patelnię posmaruj olejem. Partiami usmaż osiem cienkich naleśników. Przygotuj osiem żaroodpornych miseczek, posmaruj je pozostałym masłem. Do każdej miseczki włóż po jednym naleśniku tak, by jego brzegi wystawały. Zapiekaj w 180 st. 10-15 min.
Ser feta rozdrobnij. Żółty ser zetrzyj na tarce. Połowę wymieszaj z fetą i 4 łyżkami posiekanej natki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć pokrojony w paski boczek, wysmaż na chrupiąco. Dodaj przeciśnięty czosnek, pokrojone pomidory i posiekane chili. Smaż 5 min.
Zawartość patelni połącz z serami, dopraw solą. Nałóż do koszyczków. Posyp resztą startego sera. Zapiekaj ok. 5 min. Dekoruj ziołami.Źródło: Świat kobiety