Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśnikowe Papryczki

Naleśnikowe Papryczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 4566

Dodano:

Odsłon: 1625

Papryczki nadziewane mięsem, otulone w naleśniku. Niespotykane danie lub przekąska.

Składniki

  • Składniki:
  • ½ fileta z kurczaka
  • 4 papryki czerwone
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Trochę szczypiorku
  • Składniki na ciasto:
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • Jajko
  • Sól
  • ½ wody gazowanej
  • ½ szk. mleka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki
    2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
    3. Obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  2. 4. Paprykę obieramy z nasienia, kroimy na 4 połówki.
    5. Gotujemy 4 minut w osolonej wodzie.

  3. 6. Do miski wsypujemy mąkę oraz solimy.
    7. Wbijamy jajko.
    8. Wlewamy wodę.
    9. Następnie wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.

  4. 10. Na każdy kawałek papryki kładziemy mięso.

  5. 11. Zanurzamy w cieście.

  6. 12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  7. 13. Każdy kawałek owijamy szczypiorkiem.
    14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń