Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśnikowe placuszki z jabłkiem

Naleśnikowe placuszki z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 286

Dodano:

Odsłon: 4194

Pyszne, i można dać również dziecku.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.

  2. Następnie ścieramy na łezkach kilka jabłek. Im więcej jabłka tym więcej go będzie w placuszkach – jak kto woli.

  3. Rozgrzewamy patelnię do naleśników, przed pierwszą porcją dajemy trochę oleju. Później już oleju nie dajemy.

  4. Nakładamy placuszki łyżką stołową. Smażymy z obydwu stron na małym płomieniu na złoty kolor, tak jak naleśniki.

  5. Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.

  6. Następnie ścieramy na łezkach kilka jabłek. Im więcej jabłka tym więcej go będzie w placuszkach – jak kto woli.

  7. Rozgrzewamy patelnię do naleśników, przed pierwszą porcją dajemy trochę oleju. Później już oleju nie dajemy.

  8. Nakładamy placuszki łyżką stołową. Smażymy z obydwu stron na małym płomieniu na złoty kolor, tak jak naleśniki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń