Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe rulony z kaszą"
Polecam.
Odsłon: 703
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36165
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 211
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 362
Polecam.
Odsłon: 703
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36165
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 211
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 362
Składniki
Mąkę przesiej z kurkumą i 1/3 łyżeczki soli. Masło rozpuść, odstaw do ostudzenia. Mleko zmiksuj z wodą i jajkami. Ciągle miksując, wsypuj partiami mąkę. Na koniec dodaj przestudzone masło. Naleśniki usmaż na dobrze rozgrzanej patelni.
Mięso usmaż na oleju. Dodaj posiekaną kapustę i kaszę. Dopraw przyprawami i sosem sojowym. Osobno, na suchej patelni podsmaż pokrojone pieczarki. Dodaj 1 łyżeczkę oleju, posól. Wymieszaj z mięsem, jeszcze chwilę podsmaż.
Na każdy naleśnik nałóż mięso. Zwiń w ruloniki i podgrzej. Podawaj prosto z patelni, z kleksem ze śmietany, posypane natką pietruszki lub selera. Śmietanę możesz wymieszać z 1 łyżeczką ostrej musztardy lub paroma kroplami octu balsamicznego.Źródło: Naj