Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśnikowe sushi

Przepis dnia 2013-08-05
Naleśnikowe sushi

Autor: fiorof

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 305

Dodano: 30.07.2013

Odsłon: 17336

Są tu jacyś naleśnikożercy? Ten przepis Wam przypadnie do gustu!

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 1 czubata szklanka mąki
  • woda gazowana - 100 ml
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 opakowanie twarożku
  • cynamon
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • kilka krówek toffi
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mleko, mąkę, wodę, cukier, jajko i szczyptę soli łączymy i dążymy do uzyskania gładkiej masy. Jesli ciasto będzie zbyt gęste należy dodać mleka/wody. Jeśli zbyt rzadkie - mąki. Do ciasta możemy dodać 3 łyżki oleju. Naleśnik podsmażamy z obudwu stron na rozgrzanej patelni.

    Twarożek łączymy z cynamonem i cukrem. Dokładnie mieszamy.
    Usmażone naleśniki smarujemy masą z twarożku. Dodajemy jeszcze cynamonu. Zawijamy. Tniemy na równe kawałki (jak na zdjęciu) uzyskując sushi :)

    Krówki toffi rozpuszczamy. Tak przygotowanym sosem toffi polewamy danie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń