Przekąski Przepis na:
Naleśnikowe sushi

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 114
Dodano: 30.01.2012
Odsłon: 15905
Składniki
- mąka, 0,5 kg
- jajko, 2 sztuki
- woda mineralna gazowana, 0,5 litra
- mleko, 0,5 litra
- olej
- kurkuma, 2 łyżki
- koncentrat barszczu czerwonego, 5 łyżek
- ostry serek, do nadzienia
- papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, do dekoracji
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka i odrobiny oleju wyrobic ciasto na naleśniki. Podzielic na 2 części. Do jednej dodac kurkumę, do drugiej dolac koncentrat barswzczu (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypac mąki). Smażyc kolorowe placki.
-
Każdy z nich nadziewac ostrym białym serkiem (wedle uznania) zawijac. Aby brzegio się nie rozlepiły posmarowac majonezem. Schłodzic na 1 godzinę. Po schłodzeniu kroic na kilkucentymetrowe "rurki". Dekorowac wedle uznania. Do gorącego barszczyku - miodzio:)
Komentarze do przepisu (4)

blacklady40 04 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Dziękuję, już próbowałam, ale nie sfotografowałam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Joasia2 01 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł na przekąskę, można jeszcze zrobić trzecie naleśniki, zielone, zabarwione szpinakiem:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 31 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Rzeczywiście,kolorki są niesamowite:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetaa26 30 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
swietnie wyglada :)0 Kto głosował? | Odpowiedz