Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśnikowe sushi

Przepis dnia 2012-02-01
Naleśnikowe sushi

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 131

Dodano:

Odsłon: 15967

Kolorowa wariacja na temat naleśnika

Składniki

  • mąka, 0,5 kg
  • jajko, 2 sztuki
  • woda mineralna gazowana, 0,5 litra
  • mleko, 0,5 litra
  • olej
  • kurkuma, 2 łyżki
  • koncentrat barszczu czerwonego, 5 łyżek
  • ostry serek, do nadzienia
  • papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, do dekoracji
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka i odrobiny oleju wyrobic ciasto na naleśniki. Podzielic na 2 części. Do jednej dodac kurkumę, do drugiej dolac koncentrat barswzczu (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypac mąki). Smażyc kolorowe placki.

  2. Każdy z nich nadziewac ostrym białym serkiem (wedle uznania) zawijac. Aby brzegio się nie rozlepiły posmarowac majonezem. Schłodzic na 1 godzinę. Po schłodzeniu kroic na kilkucentymetrowe "rurki". Dekorowac wedle uznania. Do gorącego barszczyku - miodzio:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

blacklady40 04 lutego 2012 Dziękuję, już próbowałam, ale nie sfotografowałam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joasia2 01 lutego 2012 Świetny pomysł na przekąskę, można jeszcze zrobić trzecie naleśniki, zielone, zabarwione szpinakiem:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń