Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśnikowy piętrowiec

Naleśnikowy piętrowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 824

Dodano:

Odsłon: 23834

Sycące , smaczne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować. Chwilkę obgotować. Odcedzić.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę.Dusić razem ok. 10 minut.

  3. Dodać kapustę i dusić jeszcze ok. 5 minut, mieszając , by nie doprowadzić do przypalenia.Doprawić solą , pieprzem( ja dodałam jeszcze kostkę rosołową ).Odstawić do ostygnięcia.

  4. Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami.Podsmażać ( podlewając wodą lub bulionem ) przez ok. 10 minut.

  5. Koncentrat pomidorowy wymieszać z 3 łyżkami gęstej śmietany.Doprawić solą i pieprzem( + ew. oregano ).

  6. Naczynie żaroodporne natłuścić.Na spodzie ułożyć naleśnik.Posmarować ( dokładnie , ale nie grubo ) sosem.Ułożyć warstwę mięsa mielonego.Przykryć warstwą warzyw.Posypać startym serem żółtym.Czynność powtórzyć( - naleśnik- sos- mięso- warzywa - ser )I tak do wyczerpania składników.

  7. Posypać serem.Zapiekać w 180C przez ok. 30 minut.

  8. Podawać gorące!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń