Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka bananówka

Nalewka bananówka

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2000 Ocena: 10099

Dodano: 05.09.2016

Odsłon: 2891

Kolejna smaczna nalewka.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry, po czym zgnieść i zalać alkoholem- odstawić na tydzień w ciepłe miejsce. Odcedzić i dodać ostudzony syrop (z cukru, wody i wanilii) i ponownie odstawić na nok. 2 tygodnie. Po tym czasie przefiltrować, rozlać do buteleczek i odstawić w chłodne miejsce (aby nalewka się wyklarowała)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń