Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka o bardzo aromatycznym zapachu i mocnym smaku kawy. Kawówka idealnie pasuje, jako dodatek do deserów oraz na zimowe wieczory.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 779
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 68
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 779
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 68
Składniki
Kawę w ziarnach wsypujemy do słoja lub przeznaczonego do tego celu zamykanego pojemnika.
Wodę wlewamy do garnka i dodajemy cukier, gotujemy na małym ogniu do momentu roztopienia się cukru.
Wodę z cukrem wlewamy do słoja z kawą, następnie zalewamy wódką i spirytusem.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 tygodnie. Po upływie tego czasu nalewkę filtrujemy przez gazę, a następnie przelewamy do butelek.
WSKAZÓWKI Co kilka dni pamiętajmy o mieszaniu nalewki.