Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka malinowa.

Nalewka malinowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 320 Ocena: 2585

Dodano:

Odsłon: 2818

Kieliszej malinowej nalewki na spirytusie, pozwoli nam szybko uporać się z jesiennym przeziębieniem.

Składniki

  • 1,20 kg malin
  • 30 dag cukru
  • 1 litr spirytusu
  • sok z jednej cytryny
  • 1 szklanka zimnej, przegotowanej wody
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. Maliny przebrać (nie myć) jeśli są z własnego ogródka i przesypać do 2-litrowego szklanego słoja.
    Zalać spirytusem na miesiąc czasu i ustawić w ciemnym miejscu. Po miesiącu nalew zlać a maliny zasypać cukrem na dwa tygodnie. Każdego dnia słojem wstrząsać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Po tym czasie zlać sok i połączyć z nalewem. Jeśli nalewka wyda się zbyt mocna, dodać 1 szklankę zimnej, przegotowanej wody. Wymieszać. Rozlać do butelek. Kieliszek malinowej nalewki pomoże nam się uporać z jesiennym przeziębieniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń