Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka miodowo-cytrynowa

Nalewka miodowo-cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 449 Ocena: 8773

Dodano:

Odsłon: 30320

Nalewka miodowo-cytrynowa

Składniki

  • 200 ml spirytusu
  • 200 ml soku z cytryny (lub więcej)
  • 200 ml płynnego miodu
  • skórka z jednej cytryny
3-4 os. 15 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Cytrynę dokładnie myjemy i cienko obieramy ze skóry. Obieramy tak cienko, żeby nie pozostał na skórce nawet mały kawałek białej błony, która jest gorzka. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i odstawiamy na jakieś 2 tygodnie. Skórkę polecam wyciągnąć już po 24 godzinach. Nalewkę filtrujemy, aczkolwiek nie jest to konieczne. Ja ją przefiltrowałam tylko dwa razy. Efekt jest taki, jak na zdjęciu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń