Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna nalewka do zrobienia w bardzo krótkim czasie... Dla osób które lubią większą moc %% polecam zamiast wódki dodać spirytus
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Szklankę wody zagotować, dodać cukier. Powstały syrop wystudzić. Cytrusy dobrze umyć i sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryn, po czym dokładnie wycisnąć sok z wszystkich owoców. Sok i starte skórki umieścić w dużym słoju, zalać wódką i przygotowanym wcześniej syropem. Dobrze zakręcić i wstrząsnąć. Odstawić na 1-2 dni do przegryzienia się, u nas nalewka stała 7 dni. W tym czasie należy co jakiś czas energicznie wstrząsnąć.
Przefiltrować kilka razy przez gazę po czym zlać do butelek. Z podanych składników wyszły 2 butelki po 500ml. nalewki