Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nalewka z dzikiej róży"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 124
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 124
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
25 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji ok. 2,30 zł
Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic
Owoce oczyszczam, zasypuję cukrem w słoju.
Odstawiam w chłodne, ciemne miejsce na 2 tygodnie. Gdy owoce puszczą sok, zalewam je spirytusem z wódką, zakręcam słój i odstawiam na kolejne 2 tygodnie. Co kilka dni potrząsam słojem.
Nalewkę przecedzam i zlewam do butelek. Zamykam i odstawiam w ciemne miejsce na 3 miesiące.Źródło: Kobieta i życie