Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wyrazisty smak, pyszna i zdatna do użytku już na drugi dzień.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 121
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 121
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
250 wiśni i 250 liści zagotować ( 20 minut ) w 2 litrach wody.
Odcedzić i wsypać cukier i kwasek.
Ostudzić.
Gdy już jest ostygnięte wlewamy spirytus i do butelek.
Spożywamy dopiero na drugi dzień, żeby się wszystko dobrze przegryzło.