Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zioła szwedzkie są doskonałe na wiele dolegliwości. Nalewka ziół leczy zarówno choroby, bóle jak i obrażenia oraz stłuczenia. Nalewkę można stosować wewnętrznie i zewnętrznie.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1765
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 240
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 209
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1765
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 240
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 209
Składniki
Zioła zalać alkoholem i odstawić w ciemne i chłodne miejsce. Codziennie, przez okres dwóch tygodni wstrząsać butelką. Po tym czasie przecedzić nalewkę i przelać do buteleczek. Nalewka przechowywana w chłodnym miejscu nie zepsuje się nawet w ciągu kilku lat. Jak stosować nalewkę? Nalewkę można stosować profilaktycznie lub podczas wystąpienia dolegliwości. Profilaktycznie stosuje się jedną, stołową łyżkę nalewki rozcieńczoną w 1/2 szklanki przegotowanej, chłodnej wodzie rano i wieczorem. Podczas wystąpienia dolegliwości należy rozcieńczyć 2-3 łyżki stołowe w 1/2 szklance przegotowanej, chłodnej wodzie, pijemy 2 razy dziennie.