Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie z czasów studiów - odkurzone przy okazji zimy. :) Coś dla wielbicieli piwa pod wszelką postacią.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32576
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 55
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 933
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32576
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 55
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 933
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Składniki
Piwo z goździkami i syropem nastawić w garnuszku na najmniejszym ogniu. Żótłka ubić z miodem, dodać do nich kilka łyżek ciepłego piwa, wymieszać i wlać do reszty piwa i mieszać. najlepiej trzepaczką. Nie wolno zagotować, tylko delikatnie ogrzewać przez chwilkę. Wyłączyć, dodać mleko i wymieszać trzepaczką. Rozlać do szklanek i posypać cynamonem. :) Oczywiście, ilość składników można dowolnie zmieniać, w zależności od tego, czy chcemy mieć napój bardziej słodki, bardziej mleczny itd. Smacznego rozgrzewającego. :)