Do góry

Desery Przepis na:

Napoleonka bez pieczenia

Napoleonka bez pieczenia

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1375

Dodano: 11.12.2017

Odsłon: 12791

Robi się szybko cudownie smakuje tylko musi się schłodzić.Polecam bo warto.

Składniki

  • 1,2 l. mleka
  • 3 jaja
  • 3/4 szkl cukru
  • 3 budynie śmietankowe /bez cukru /
  • 3 łyżki mąki
  • 1 cukier wanilinowy
  • 200 g masła/może być margaryna/
  • Herbatniki "petitki" 1 duże opakowanie
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Blachę / 25X35/wyłożyć papierem do pieczenia na to wyłożyć herbatniki.



  2. Do garnka wlać 1 l.mleka dodać masło,cukier zagotować.
    Do pozostałego mleka wsypać budynie,mąkę, jaja roztrzepać dokładnie/mikserem/ i ugotować budyń.
    Gorący wylać na ciastka przykryć drugą warstwą ciastek posypać cukrem pudrem i odstawić w zimne miejsce.Po 3-4 godz. /u mnie na balkonie / ciasto można wypróbować.

    SMACZNEGO
    ------------------

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 grudnia 2017 Takie ciacho, to dla nas super rozwiązanie xD
Ja jest za dużo pieczenia, to babcia lub nasze mamy takie robią ;)
Tu bez pieczenia, więc bierzemy bez pytania :D

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń