Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 524
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 439
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 299
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 763
Polecam.
Odsłon: 524
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 439
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 299
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 763
Składniki
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na płaty (20 na 15 cm). Ponakłuwaj widelcem, piecz 10 min w 200 st. Z mleka, 10 dag cukru oraz proszku waniliowego ugotuj budyń. Utrzyj go z łyżką rumu i masłem.
Na jednym płacie ciasta rozłóż połowę kremu, oczyszczone owoce i resztę kremu. Przykryj drugim płatem. Posmaruj dżemem, a potem polewą z soku z cytryn, łyżki rumu i reszty cukru pudru.
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety