Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik z jabłkami- smak sera a nie ma go w nim...polecam sernik taki na niby!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniećmy ciasto kruche. Wyłóżmy ją na blachę o wymiarze 25/36. Warstwa ze śmietany: Białka ubijmy z cukrami na sztywną pianę wlejmy żółtka zmieszajmy. Wsypmy budyń i śmietanę wymieszajmy łyżką. Na końcu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Wyłóżmy na ciasto. Pieczmy godzinę w 180 stopniach.
Kokos: Białka wraz z cukrem ubijmy na sztywną pianą i zmieszajmy z kakao i wiórkami. Wyłóżmy na ciasto chwilę przed wyciągnięciem z piekarnika i zapieczmy.