Do góry

Desery Przepis na:

Niby tiramisu na gotowcach

Niby tiramisu na gotowcach

Autor:

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 601

Dodano:

Odsłon: 9422

Tym razem, mam coś fajnego dla tych, którzy nie czują się dobrze w pieczeniu. Pyszne ciasto, zrobione na gotowcach. Przepis dostałam od koleżanki.

Składniki

  • Masa sernikowa:
  • 1 sernik na zimno w proszku
  • 500 ml. mleka
  • 1 serek mascarpone 250 g
  • Masa tiramisu:
  • 2 paczki kremu tiramisu miałam 2 x 50 g.
  • 350 ml. mleka
  • 1 serek mascarpone 250 g.
  • Nasączenie biszkoptów:
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 3/4 szklanki gorącej wody
  • Dodatkowo:
  • 2 paczki biszkoptów
  • kakao
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kawę zalać gorącą wodą. Posłodzić i zostawić do wystudzenia.
    Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
    Biszkopty moczyć w kawie i układać w przygotowanej tortownicy.

  2. Sernik na zimno wsypać do naczynia. Wlać 500 ml. mleka i zmiksować.
    Następnie dodać 1 serek mascarpone (250 g ) i ponownie zmiksować.
    Tak przygotowaną masę, wyłożyć na biszkopty.

  3. Na masę sernikową, wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów, namoczonych w kawie.
    Przygotować masę tiramisu. Zawartość opakowań wsypać do naczynia.
    Wlać 350 ml. mleka i dodać serek mascarpone 250g.
    Miksować kilka minut.
    Gotową masę wyłożyć na biszkopty.

  4. Ciasto, wstawić na kilka godzin, do lodówki.
    Przed podaniem, posypać kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń