Do góry

Zupy Przepis na:

nie kapuśniak to, ale...

nie kapuśniak to, ale...

Autor: DomowaPiwniczka

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 753

Dodano: 20.08.2017

Odsłon: 690

lekka zupa znaczy bez cebulowych, bez kapustnych, no zdrowo czyli bez soli - no i jak tu ugotować zupę? - najprościej z 3 składników :)

Składniki

  • Marchew - 2 szt
  • cukinia - 1 szt
  • kalarepa - 1 szt
  • przyprawy: pieprz, tymianek po szczypcie i pół łyżeczki oliwy
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa szoruję , obieram i:
    - cukinię kroję w kostkę
    - marchew trę na tarce o grubych oczkach
    - kalarepę trę na tace o cienkich oczkach
    Wrzucam wszystko do garnka i gotuję 20 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
    Doprawiam i wyłączam grzanie - podaję po 5 minutach przenikania aromatu przypraw (pod przykryciem).

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń