Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Niebiańska pianka jagodowa"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 98
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 228
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 98
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 228
Składniki
Białka jajek ubij najpierw z cukrem, a potem z żółtkiem. Dodaj mąkę oraz kakao i wymieszaj.
Wlej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 160°C.
Jagody posyp cukrem i podgrzej. Połącz z rozpuszczoną w wodzie żelatyną. Zmiksuj.
Serek mascarpone ubij ze śmietaną kremówką, po czym wymieszaj z jagodo- wą masą. Wylej ją na ciasto i wstaw do lodówki.
Gotowy tort udekoruj według uznania, np. bitą śmietaną i płatkami czekoladowymi.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350 . Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax