Do góry

Dania główne Przepis na:

Niedzielna roladka na parze

Niedzielna roladka na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 848

Dodano:

Odsłon: 3757

Pyszna

Składniki

  • 200g fileta z indyka
  • mały serek topiony śmietankowy <klinik z krążka około 18g>
  • 2 małe korze pietruszki
  • łyżeczka startej na drobnych oczkach marchwi
  • łyżeczka suszonych buraczków
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • zioła do pizzy
  • liście laurowe
  • 3 ziarnka ziela angielskiego
  • szczypta ostrej papryki
  • łyżeczka przyprawy do mięsa knor
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Musimy mieć ładny wysoki kawałek fileta tak aby zrobić z niego sakiewkę.<nacinamy tylko z jednej strony tak aby napełnić filet farszem>
    Obraną pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, dodać marchew, buraczki, odrobinę soli, pieprzu oraz przyprawy do mięsa. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy. Naszą sakiewkę przyprawiamy w środku solą, pieprzem, przyprawą do drobiu. Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałeczki. 1/3 serka umieszczamy w sakiewce następnie dodajemy 1/4 farszu, znów dodajemy serek, następnie farsz, serek i na koniec farsz <odrobinę farszu zostawiamy>. Następnie zamykamy gotową sakiewkę <zawiązujemy sznurkiem tak jak roladę lub spinamy wykałaczkami> Wierzch sakiewki przyprawiamy; solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, ziołami do pizzy oraz ostrą papryką. Przekładamy na papier do pieczenia. Na roladkę nakładamy resztę farszu, liść laurowy oraz ziele angielskie. Tak przygotowaną sakiewkę zawijamy dokładnie w papier do pieczenia. Boki zawiązujemy sznurkiem. Wkładamy do garnka do gotowania na parze gotujemy około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 02 marca 2014 Bardzo ciekawe... Musze wyprobowac . Pozdrawiam serdecznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń