Dania główne Przepis na:
NIEDZIELNY ROSÓŁ

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3573
Dodano: 31.01.2010
Odsłon: 7436
Składniki
- woda
- kawałek wołowiny (najlepiej szponder)
- mały kawałek wieprzowiny (najlepiej kawałek żeberka)
- skrzydełko z kurczaka, 2 szt
- skrzydło z indyka, 1 szt
- kawałek kaczki
- marchew, 3 szt
- pietruszka, 1 sz
- seler korzeń, mały kawałek
- por, 1 liść
- seler, 1 liść
- Natka pietruszki
- krążek cebuli, 1 szt
- pieprz
- sół
- przyprawa do zup w płynie
- kostka rosołowa, 1 szt
- jarzynka
- kapusta włoska, mały liść
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso dokładnie płukamy i wstawiamy do gotowania
-
Dokładnie zbieramy "szumowiny" z mięsa, które zbieraja sie na wodzie
-
do czystego wywaru dodajemy włoszczyzne oraz wszystkie przyprawy
-
w tym czasie krążek cebuli opiekamy na ogniu i dodajemy także do rosołu
-
pozostawiamy rosół na małym ogniu by powoli się gotwał (nie powiniem mocno wrzeć)
-
Jak miesko bedzie juz miękkie podajemy rosół z makaronem. (Najlepiej domower roboty)
-
N drugi dzien mozna z niego zrobić pyszną pomidorówkę:))))
-
SMACZNEGO!!!!!
Komentarze do przepisu (6)

Barbarelka36 25 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
mysz204, potwierdzam... żadnej wieprzowiny... Tylko drób i wołowinka! I duuużżżoooo warzyw:) I PYCHOTKA! A ja jeszcze dodaję 2 grzybki suszone. :)Pozdrawiam
10 Kto głosował? | Odpowiedz

mysz204 22 września 2011Zgłoś do usunięcia
rosol gotowany na wieprzowinie robi sie metny nie polecam dodawac tego miesa5 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
no cóż widocznie takie zdjęcie. Na szczescie zdjęcie nie odzwierciedla smaku:)))26 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis fajny, ale rosol ze zdjecia wyglada jak kostka rosolowa rozpuszczona w zaduzej ilosci wody... Rosol na wolowinie ma ciemniejsza barwe.5 Kto głosował? | Odpowiedz

znawca_kuchni 31 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
taki rosół z mieszanego mięsa jest najlepszy23 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 31 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Gotowałam rosół drobiowy, drobiowo wołowy, ale drobiowo-wołowo-wieprzowy to dla mnie nowość i szczerze powiem, że nie pasują mi tu żeberka wieprzowe..No, ale każdy gotuje w/g własnego smaku. Pozdrawiam.4 Kto głosował? | Odpowiedz