Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nóżki wieprzowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Porcje: 8. : 110 min. Cena: 1,20 zł. Kalorie: 280.
Do garnka włóż umyte golonki oraz nóżki. Zalej zimną wodą w takiej ilości, by zakrywała mięso. Włóż przyprawy i gotuj. Po godzinie włóż włoszczyznę. Gotuj na małym ogniu ok. 2 godzin, przypraw.
Golonkę pokrój w plastry. Do miseczek włóż kawałek golonki, jajka na twardo, natkę, pokrojoną marchewkę. Zalej przecedzonym wywarem, odstaw, by galareta zastygła.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Trzcińska z Kalisza</strong>Źródło: Bella Relaks